Guide: Sådan vælger du den rigtige kassekredit

Skal du have en kassekredit, men er du i tvivl omkring, hvilken en du skal vælge? Her i guiden får du nogle gode råd til, hvordan du nemt og hurtigt kan få valgt en god kassekredit til de bedste vilkår.

Hvad har du brug for?

Før du går ud og indhenter tilbud på en kassekredit, bør du altid kende dine behov. Hvor stort skal beløbet være på din kassekredit. Hvis du har en opsparing som sikkerhed, er det ikke sikkert, at den behøver at være ligeså stor. Jo højere din kassekredit går i overtræk, jo dyrere vil det også blive for dig. Renterne på en kassekredit er som regel høje, og kan du ikke betale hurtigt af på kassekreditten igen, kan du ende med at betale rigtig høje beløb i renter. Derfor skal du ikke vælge en kassekredit med et større beløb, end din økonomi kan tåle.

Undersøg markedet

Når du kender det beløb, du gerne vil have en kassekredit på, skal du i markedet og foretage en sammenligning. Der findes i dag rigtig mange steder, du kan få en kassekredit. Det kan du både få online og i banken. De fleste har en kassekredit i banken, fordi vilkårene ofte er bedre her. Det er dog også muligt at få en kassekredit hos online låneudbydere. Her vil vilkårene som regel være ringere, men det er til gengæld nemmere at blive godkendt. Uanset dit behov giver det god mening at undersøge begge muligheder, før du underskriver en aftale om en kassekredit.

Sammenlign altid vilkårene

Når du er på jagt efter en billig kassekredit, skal du kigge på en række forskellige nøgletal. Vi gennemgår nedenfor nogle af de vigtigste parametre, du skal sammenligne ud fra:

  • ÅOP: ÅOP står for årlige omkostninger i procent og omfavner alle omkostninger ved kassekreditten. Når man taler ÅOP ved en kassekredit vil den oftest være beregnet ud fra, hvis kassekreditten var i maksimalt overtræk i 12 måneder for at blive indfriet. ÅOP giver dig et rigtig godt pejlemærke for de samlede omkostninger ved kassekreditten.
  • Tilbagebetaling: Tilbagebetaling er det samlede beløb, som du skal betale tilbage. Igen er dette tal som regel udregnet ud fra maksimalt overtræk i 12 måneder. Er det udregnet på anden vis, vil det altid stå hos låneudbyderen.
  • Kreditomkostninger: Kreditomkostninger er det samme som ÅOP. Du får bare ikke vist omkostningerne i procent men i stedet i kroner. Dermed kan du altså hurtigt se sort på hvidt, hvor mange penge du betaler i rene omkostninger ved kassekreditten.
  • Rente og provision: Renten er også vigtig, når du skal sammenligne flere kassekreditter. Renten er det beløb, som du skal betale når din kassekredit er i overtræk. Provision betaler du, når overtrækket overstiger bestemte beløb. Får du valgt en kredit med for høj provision, kan det hurtigt blive rigtig dyrt, når kreditten er i overtræk.

Sammenligner du på baggrund af ovenstående parametre, har du langt bedre forudsætninger for at finde den billigste kassekredit hos kviklanet.dk.