Få mest ud af din studietid: tag på udveksling

Lige så vigtigt, som det er at få fyldt hovedet med god viden og teori i løbet af tiden på en videregående uddannelse, er det at styrke sine sociale kompetencer og personlige udvikling. Selvom mange måske tror, de udelukkende er der for at sidde med hovedet i bøgerne, er det enormt vigtigt at prioritere det sociale og oplevelserne, der bliver budt på.

I løbet af de flestes studietid står man med valget om at rejse til udlandet og tage et semester – altså, et udvekslingsophold. Det er en populær løsning for mange, og det, man tager med hjem fra sådan en rejse, er ikke til sammenligning med noget, man kan få fra et valgfag eller almindelig virksomhedspraktik. Det er muligheden for at få venskaber verden over og lære om kultur fra andre steder.

Mange uddannelsesinstitutioner har samarbejder med andre udenlandske institutioner, der gør det muligt at arrangere opholdet til et mindre beløb. Nogle destinationer er man nødt til at planlægge med eksterne repræsentanter for de udenlandske institutioner – det vil sige udenom sin skole. Den type ophold er selvfinansierede og kan godt løbe op. Hvis du har behov for en økonomisk hjælpende hånd, kan du overveje at låne pengene. Se mere ved Compare Loans.

Når man arrangerer sit udvekslingsophold udenom sin egen uddannelsesinstitution, koster det også typisk et gebyr for i det hele taget at søge om optagelse. Hvis du står i situationen og er ikke forberedt på gebyret, kan du overveje et hurtigt og nemt lån her:

compareloans.dk/sms-laan-1000/.

Råd til at få råd

Hvis du er ude i god tid, er der rig mulighed for at finde ud af, hvordan dit ophold skal finansieres, du kan overveje:

  • Spar op i dit sabbatår. Hvis du er afklaret med, du skal på udveksling og har et sabbatår, hvor du arbejder, er det oplagt at lave en opsparing til udvekslingen allerede her.
  • Søg legater og stipendier. Der findes enormt mange af den type økonomiske tilskud, man kan søge til sin udveksling. Rigtig mange kræver ikke noget specielt andet end en motiveret ansøgning. Man kan søge så mange, man vil.
  • Snak med dine forældre. Det kan være, dine forældre er villige til at give et tilskud, når det drejer sig om uddannelse.
  • Husk, du får SU med. Heldigvis skal du ikke spare op til at forsørge dig selv hele turen, for SU’en følger nemlig med.